Home
Österreich
Jetzt Rückruf vereinbaren
Kontakt
Newsletter
+43 676 841309700
career at zehnder clean air solutions

Deine Zehnder-Karriere – Gib Deiner Arbeit einen Sinn!

20+
Länder
3,000+
Kunden weltweit
18,000+
installierte Luftreiniger
1 Milliarde+
Liter gereinigte Luft pro Stunde
2,500+
Staubmessungen pro Jahr
100+
Mitarbeiter/-innen im Team

Könnte das passen? Du + wir = saubere Luft für Unternehmen weltweit?

Bei Zehnder Clean Air Solutions haben wir es uns auf die Kappe geschrieben, nicht eher zu ruhen, bis die Mitarbeitenden aller Unternehmen auf der ganzen Welt endlich saubere Luft atmen dürfen. Ein sportliches Ziel? Wir glauben: mit Leidenschaft geht alles! Genau deswegen suchen wir laufend nach Mitarbeitenden und Talenten, die unsere Leidenschaft für saubere Luft teilen.
Werde Teil unseres Teams, tue etwas Gutes für die Umwelt und sei stolz auf Deine Arbeit! Deine Karriere startet genau hier.

Diese Stellen haben wir für Dich im Angebot

ProduktspecialistSverige
Motala, Sverige Ab sofort

Vill du jobba med att ta fram nya tekniska lösningar, ha en nyckelroll i ett branschledande företag och få chansen att vara med och utforma din nästa tjänst inom produktutveckling? Trivs du med att arbeta projektbaserat med många kontaktytor, är duktig på att samarbeta och har ett stort eget driv? Då kan rollen som Produktspecialist på Zehnder Group vara något för dig. Läs mer nedan, vi ser fram emot din ansökan!

Om Zehnder Group
Zehnder Group omsätter ca 7 miljarder kronor och har 25 försäljningsorganisationer, 3 550 anställda och 14 produktionsanläggningar världen över. Zehnder Group Motala AB är moderbolaget för enheten Clean Air Solutions och är ledande tillverkare av luftreningsaggregat för rening av skadliga partiklar i arbetsmiljö, främst för industri och lagerlokaler. Clean Air Solutions utveckling och produktion är koncentrerade till Motala där produktionsanläggningen har funnits sedan 2008.

Om tjänsten
Zehnder Clean Air Solution söker nu en driven person som verkar som en brygga mellan produktutveckling, sälj, service och support av företagets luftreningslösningar. Du jobbar både med ett helhetsansvar för produkternas livscykel efter lansering, samt jobbar med vägledning och stöttning till företagets sälj- och serviceteam samt produktutvecklingsavdelning.

I rollen som Produktspecialist lyssnar du in, förstår och omsätter kundernas krav till produktutvecklingsteamet. Du arbetar i projektform inom alla delar av produktutveckling.

Internt kommer du att arbeta tvärfunktionellt med att främja samarbetet mellan företagets avdelningar samt att ansvara för att Zehnder Clean Air som bolag tar fram bra lösningar på tekniska frågor och problem. I rollen omvärlds bevakar du också de senaste trenderna inom industri och teknologi. Din roll kommer vara viktig för Zehnders fortsatta utvecklings- och försäljningsframgångar inom luftreningslösningar.

Detta är en ny tjänst vilket ger mycket utrymme för rätt person att få vara med att skapa och komma med egna idéer. Du arbetar med frihet under ansvar där du förväntas att självständigt planera och ansvara för ditt arbete.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Motala som inleds med sex månaders provanställning. Resor som sträcker sig över en eller flera dagar förekommer såväl i Sverige som i Zehnder Groups försäljningsländer.

Din profil
För rollen som Produktspecialist till Zehnder Clean Air Solution söker vi dig som är ingenjör eller har erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har några års arbetslivserfarenhet inom relevant område, gärna inom ventilations-, luftrenings- eller byggbranschen. B- körkort, datorvana samt goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Det är meriterande om du talar ett tredje språk. Kunskap om el och/eller granskning av elunderlag är ett plus, och det är även meriterande om du har erfarenhet av att utbilda och kommunicera tekniska produkter till, sälj eller serviceteam på ett lättbegripligt sätt. Vi ser det som positivt om du har vana av att arbeta projektbaserat.

Du har ett stort eget driv och är van att jobba självständigt samtidigt som du har en bra laganda och ser gruppens mål som lika viktiga som dina egna. Ordning och reda är en självklarhet för dig, och du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga i tal och skrift. Du har en nyfiken approach, testar gärna egna idéer och är duktig på att lösa problem.

Information
I den här rekryteringen samarbetar Zehnder Group med Jefferson Wells, Manpower Group. För att söka tjänsten klickar du på knappen "Ansök nu". Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ellinor Hök via e-post: ellinor.hok@jeffersonwells.se eller telefonnummer: 0722035534.

Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta tjänsten så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt! Vi ser fram emot din ansökan!

Övrigt
Placeringsort: Motala
Typ av anställning: Tillsvidareanställning på Zehnder Group
Tillträde: Enligt överenskommelse

AvtalsadministratörSverige
Motala, Sverige Ab sofort

Vill du ha en nyckelroll i ett branschledande företag och få chansen att vara del av ett kompetent team med lång erfarenhet inom kontrakthantering? Trivs du med många kontaktytor, är duktig på att samarbeta och är noggrann och kvalitetsmedveten? Då kan rollen som Avtalsadministratör på Zehnder Group vara något för dig. Läs mer nedan, vi ser fram emot din ansökan!

Om Zehnder Group
Zehnder Group omsätter ca 7 miljarder kronor och har 25 försäljningsorganisationer, 3 550 anställda och 14 produktionsanläggningar världen över. Zehnder Group Motala AB är moderbolaget för enheten Clean Air Solutions och är ledande tillverkare av luftreningsaggregat för rening av skadliga partiklar i arbetsmiljö, främst för industri och lagerlokaler. Clean Air Solutions utveckling och produktion är koncentrerade till Motala där produktionsanläggningen har funnits sedan 2008.

Om tjänsten
I rollen som Avtalsadministratör verkar du som en länk mellan Zehnder Groups olika avdelningar. Du är spindeln i nätet med många kontaktytor inom företaget och tillhör ett härligt gäng kollegor med lång erfarenhet inom branschen. I rollen ansvarar du för Zehnder Groups leasingavtal kopplade till företagets produkter.

Arbetsuppgifter

 • Hantering av kontrakt
 • Fakturahantering
 • Registrering av data i företagets system
 • Supportera hela organisationen i kontraktsrelaterade frågorSupportera i introduktion och utbildning av företagets CRM system
 • Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Motala som inleds med sex månaders provanställning.

Din profil

Vi söker dig som har:

 • Gymnasieexamen, gärna med ekonomisk inriktning
 • 3-5 års erfarenhet av relevanta administrativa arbetsuppgifter
 • Erfarenhet av arbete i CRM- och affärssystem
 • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att hålla i utbildningar
 • Erfarenhet av arbete med kundreskontra
 • Erfarenhet av SAP samt Salesforce
 • Mycket goda kunskaper i Excel

Du har ett stort eget driv och är van att jobba självständigt samtidigt som du har en bra laganda och ser gruppens mål som lika viktiga som dina egna. Ordning och reda är en självklarhet för dig, och du är välorganiserad och noggrann i allt du gör. Vidare har du en god kommunikativ och pedagogisk förmåga i tal och skrift och trivs när du får ta egna initiativ. Du är duktig på att lösa problem och jobbar effektivt, även när det är mycket att göra.

Information
I den här rekryteringen samarbetar Zehnder Group med Jefferson Wells, ManpowerGroup. För att söka tjänsten klickar du på knappen "Ansök nu". Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ellinor Hök via e-post: ellinor.hok@jeffersonwells.se eller telefonnummer: 0722035534.

Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta tjänsten så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt! Vi ser fram emot din ansökan!

Övrigt
Placeringsort: Motala
Typ av anställning: Tillsvidareanställning på Zehnder Group
Tillträde: Enligt överenskommelse

Resande ServiceteknikerSverige
Sverige Ab sofort

Vad kommer du som servicetekniker att göra?
Som servicetekniker består dina arbetsdagar av löpande kontakt med kunder, planera installationer, filterbyten och serviceinsatser. Vi erbjuder dig en bred och självständig roll med frihet under ansvar där du själv lägger upp din planering och styr över ditt schema i synk med våra kunders behov. Du utgår från ditt hem med servicebil och din arbetsplats är ute hos våra kunder. Då många av våra kunder befinner sig i Mälardalen och Dalarna är det en fördel om du är bosatt runt Västerås. I den här rollen förekommer många resor och du bör räkna med att ligga ute upp mot tre dagar per vecka, ev kan tjänsten innebära stöttning i andra delar av Sverige om behov skulle uppstå. Det dagliga arbetet kommer till viss del utföras på egen hand men du kommer regelbundet arbeta tillsammans med övriga tekniker i teamet och kundansvariga säljare.

Vi söker dig som…
Du trivs med att arbeta i en föränderlig miljö med ibland högt tempo och trivs i en resande vardag där du självständigt planerar och genomför dina projekt. För att lyckas vill vi att du har kunskap inom något av områdena fastighet och teknik. Du trivs med att arbeta självständigt samtidigt som du förstår vikten av att ha fokus på kunden och dennes behov. Du är noggrann, kommunikativ och bra på att planera din tid. Du har ett naturligt engagemang i det du gör och förstår vikten av goda kundrelationer samt teamwork mellan kollegor för att på snabbast och bästa sätt lösa problem och leverera bra service till kunderna. 

Våra fyra önskemål till dig:

 • du trivs i en självständig roll
 • har inga problem med att bo borta i veckorna
 • du har B-körkort
 • du behärskar svenska och engelska

Varför Zehnder Group?
Du erbjuds en möjlighet att få vara med i utvecklingen av ett tillväxtorienterat företag med goda värderingar, men samtidigt utvecklas själv. Som anställd hos oss kommer du bli en del av ett gäng som trivs och har roligt ihop. Vi erbjuder friskvårdsbidrag och en spännande vardag.
 
Kanske är du rätt person att förstärka vårt serviceteam i ett utvecklande arbete med frihet under ansvar?

I den här rekryteringen samarbetar vi med OnePartnerGroup. Vid frågor ber vi dig kontakta Susanne Johansson 076-134 49 00. Sista ansökningsdag är 22/11 men tjänsten kan tillsättas tidigare så vänta inte med din ansökan. Välkommen!

Noch mehr über uns? Gibt’s hier!

management team at zehnder clean air solutions Ein starkes Team für saubere Luft

Die schönste Mission ist nur dann etwas wert, wenn sie von einem starken Team getragen wird. Dürfen wir vorstellen: die Köpfe hinter Zehnder Clean Air Solutions.

zehnder clean air solutions story Damals bis heute: Unsere Geschichte

Jede Geschichte nimmt irgendwo ihren Anfang. Die von Zehnder Clean Air Solutions beginnt Mitte der 90er in Schweden. Komm mit auf unsere kleine Zeitreise!