X
Bel mij terug
Nieuwsbrief
Contact België - NL
clean air solutions air cleaner filters 1

De allerbeste industriële luchtfilters


Wij voorzien uw bedrijf van de beste luchtkwaliteit

De industriële luchtfilters van Zehnder vangen vuildeeltjes op van elke vorm en formaat. Met onze unieke aanpak bieden we een luchtzuiveringsoplossing voor bedrijven uit verschillende sectoren.
Alles over stof- en virusfilters Meer weten
Vraag een consultatie aan Neem contact op

Wat maakt onze industriële luchtfilters zo uniek?

Zehnder biedt oplossingen voor luchtzuivering aan met allerlei verschillende filterinstellingen aangepast aan de specifieke omgevingen.

Er bestaan drie basistypes van luchtfilters, afhankelijk van de filtermethode: elektrostatische, media- en zakkenfilters. Daarnaast bestaat elk filtertype uit verschillende klassen, van grove filters om grotere stofdeeltjes uit de lucht te halen, tot aan de zogeheten HEPA filters voor de wat kleinere ultrafijne stofdeeltjes, virussen en micro-organismen.

 

Zehnder heeft ook een breed aanbodn luchtreinigers met honderden filtercombinaties. Zo kunnen we allerlei soorten stof, dampen, olienevels, gassen, ziektekiemen, micro-organismen en virussen opvangen.

Vaak worden er verschillende filters gecombineerd om ervoor te zorgen dat de luchtzuiveringssystemen van Zehnder zo effectief mogelijk functioneren. Indien nodig, kunnen we ook zorgen voor maatwerkoplossingen. We garanderen en voorzien uw bedrijf van optimale luchtkwaliteit.

industrial air filter flimmer m working principle
Video's

Werking van onze industriële luchtreinigers

Bekijk de video

Het oplossen van uw stofprobleem doen we samen.

Stof is een ingewikkelde zaak die vraagt naar de deskundigheid van experts. Wij zorgen ervoor dat we het meest geschikte luchtzuiveringssyteem als filteroplossing voor uw bedrijf beschikbaar stellen. Vraag nu een terugbelverzoek aan om uw wensen te bespreken.

Hartelijk dank dat u contact met ons hebt opgenomen

Ons verkoopteam zal zich zo spoedig mogelijk bij u melden.

Stof- en virusfilters in meer detail

Meestal zijn schadelijke dingen niet direct zichtbaar, zoals stofdeeltjes en virussen in de lucht. Onze luchtzuiveringssystemen met stof- en virusfilters zijn van topkwaliteit. Ze beschermen de gezondheid van mensen en de omgeving waarin ze werken, evenals de productkwaliteit en de machines.

Flimmer-filter

Een Flimmer-filter bestaat uit duizenden polypropyleenvezels die voornamelijk door middel van elektrostatische lading, stofdeeltjes uit de lucht halen. In tegenstelling tot andere filters laat het Flimmer-filter een hoge luchtstroom door, zelfs als er sprake is van veel stof. Het Flimmer-filter in ons luchtzuiveringssyteem kan afzonderlijk worden gebruikt of als een gepatenteerde combinatie met een zakkenfilter of een compact filter. Wanneer het Flimmer-filter gebruikt wordt als voorfilter voor een compact of zakkenfilter in het luchtfiltersysteem, kan dat voor een aanzienlijk langere levensduur van het tweede filter zorgen.

flimmer filter
Zakkenfilter

Zakkenfilters worden vooral toegepast in ruimtes waar er sprake is van een zeer hoog stofgehalte. Zakkenfilters kunnen afzonderlijk worden gebruikt of in combinatie als voorfilter (voor het hoofdfilter) of tweede filter.

bag filter
Compact filter en industrieel HEPA-filter

Compact filters zijn er in verschillende filterklassen, uiteenlopend van grove filters om grotere stofdeeltjes uit de lucht te halen, tot aan de zogeheten HEPA-filters voor schadelijke ultrafijne deeltjes, die chemisch, biologisch of radioactief kunnen zijn. Ze werken als ondersteunende filters in het luchtzuiveringssysteem en zijn verkrijgbaar in verschillende filterklassen (tot HEPA 14).

compact filter
clean air solutions virus air purifier
Industriële luchtzuiveringssystemen tegen virussen

'Virus Shield': Dit luchtfilter vangt 99,995% van de virussen in de lucht op.

Zehnder Virus Shield luchtzuiveringssysteem bestaat uit een combinatie van een Flimmer-filter en een HEPA 14-filter.Dit is de oplossing om de kleinste ziektekiemen uit de lucht te verwijderen. Deze oplossing zorgt voor zuivere, virusvrije en veiligere lucht voor u.

Ontdek ons 'Virus Shield'

Stofvorming en -definitie

Stof is simpelweg een vorm van luchtvervuiling, waarbij deeltjes in de lucht zweven. Deze deeltjes worden in de volksmond ook wel fijnstof genoemd, vaak aangeduid als PM. Stof in industriële werkomgevingen kan op een natuurlijke manier ontstaan – zoals pollen – of door menselijke activiteiten in bijvoorbeeld productie, bouw, landbouw en steenwinning. Fijnstof is er in alle soorten en maten en is niet altijd zichtbaar met het blote oog.

industrial air fitlers particle sizes compared

Wat zijn filterklassen precies?

Een filterklasse geeft precies aan hoe goed een luchtreiniger erin slaagt om stofdeeltjes van verschillende grootte / PM-categorieën uit de lucht te verwijderen. Het zorgt er niet alleen voor dat onze luchtreinigers aan zeer strenge eisen voldoen, maar zorgt er ook voor dat het juiste product gebruikt wordt om de stofdeeltjes die in uw werkomgeving voorkomen uit de lucht te filteren.

Wat wordt verstaan onder deeltjesgrootte?
  • PM1: deeltjes kleiner dan 0,001 mm
  • PM2.5: deeltjes tussen 0,001 mm en 0,0025 mm groot
  • PM10: deeltjes tussen 0,0025 mm en 0,01 mm groot
  • Grof: deeltjes gelijk aan of groter dan 0,01 mm

Vastgestelde normen voor luchtreinigers

ISO 16890 en ASHRAE 52.2 norm

De ISO 16890 is de internationaal erkende filterclassificatie- en testnorm voor luchtzuiveringsfilters en vervangt de oude norm EN779:2012. Deze luchtfilternorm is zeer vergelijkbaar met, maar niet identiek aan de norm ASHRAE 52.2 die in de VS het meest wordt gebruikt. Om aan de ISO16890 norm te kunnen voldoen, moet de luchtfilter minstens 50% van de deeltjesgroottes van elke fijnstofcategorie (PM) kunnen opvangen.

 

 

 

 

iso 16890 and ashrae 52 25
EN1822 norm

EN1822 is de testnorm voor classificatie van EPA-, HEPA- en ULPA-filters. Het is de officiële norm in zowel Europa als in de VS.

en 1822

Laat ons in gesprek gaan

Onze luchtzuiveringssystemen transformeren werkomgevingen volledig. Ze dragen ook bij aan verbeterde prestaties van bedrijven wereldwijd. Als uw bedrijf belang hecht aan zuivere lucht, neem dan vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we samen de luchtkwaliteit in uw bedrijf kunnen verbeteren met onze luchtzuiveringssystemen.

Uw contactpersoon
Els de Bie Area Sales Manager België  +32 494 57 97 86  Mail naar  Maak een connectie op LinkedIn
els de bie