Home
België - NL
Nu aanvragen versturen
Contact
Nieuwsbrief
+32 49 45 79 786
about zehnder clean air solutions

Het verhaal van Clean Air Solutions

20+
Landen
3,000+
Klanten wereldwijd
18,000+
Luchtzuiveringsunits gemonteerd
1 miljard+
Liter lucht gezuiverd per uur
2,500+
Stofmetingen per jaar
130+
Medewerkers in het team

Het begin van onze reis naar zuivere lucht

Clean Air Solutions maakt sinds 2007 deel uit van de Zehnder Group, maar het verhaal begint al veel eerder – in Zweden, bij Evert Krantz. Deze enthousiaste ingenieur en zakenman was zo gedreven in zijn zoektocht naar oplossingen voor zuivere lucht dat hij tijdens zijn pensioen een luchtfiltertechnologie uitvond, het Flimmer-filter.

Krantz was er de man niet naar om stil te zitten, dus op zijn 83e besloot hij zijn hart te volgen en een bedrijf op te richten dat zich specialiseerde in luchtzuiveringstechnologie, zo ontstond Freshman AB. Dit groeide al snel uit tot een familiebedrijf dat de basis legde voor wat we nu kennen als Zehnder Clean Air Solutions.

Geschiedenis van Clean Air Solution

1998 De geboorte van een geweldig idee

Het familiebedrijf Freshman AB werd gevraagd om te helpen bij de renovatie van een kerk in Stockholm, waar het stof van de verbouwing waardevolle kunstwerken dreigde te beschadigen. Freshman bouwde en installeerde verschillende luchtfiltersystemen, waardoor de hoeveelheid stof tijdens de bouwwerkzaamheden aanzienlijk werd verminderd. De opmerkelijke resultaten zetten Freshman ertoe aan zich toe te spitsen op bedrijven die veel stof produceerden en hen te helpen de verontreiniging te bestrijden.

1999 Het stofprobleem oplossen

Eén van de eerste opdrachten voor Freshman was van een industriële bakkerij in het Zweedse Örebro. De bakkerij had een probleem. Gebakjes en andere producten in het magazijn raakten bedekt met stof van de meelproductie elders in de fabriek, tot ongenoegen van de klanten. Freshman ontwierp een luchtzuiveringssysteem dat de hoeveelheid stof in de fabriek aanzienlijk verminderde, waardoor de producten in het magazijn hygiënisch bleven. De reactie van de bakkerij? “Wauw!"

2007 De wijde wereld in

In 2007 werd het familiebedrijf Freshman AB Zehnder Clean Air Solutions. Sindsdien hebben sommige gezichten plaatsgemaakt voor andere, maar de betrokkenheid bij onze klanten en onze passie voor zuivere lucht is gebleven, en daarmee ook de gedrevenheid om de binnenluchtkwaliteit voor duizenden bedrijven wereldwijd te verbeteren.