Bel me terug

Mis niets – Ontvang nu onze nieuwsbrief

Sluit u aan bij een groeiend aantal bedrijven dat zich sterk maakt voor zuivere lucht.

Hartelijk dank om u aan te melden voor onze nieuwsbrief

Wij delen graag onze kennis over zuivere lucht. Wij hebben u zojuist een e-mail gestuurd om uw inschrijving te bevestigen.

Young man sneezing into a tissue in a logistics hall

Gevolgen van stof op het werk

Hoe luchtvervuiling de gezondheid en uw bedrijf kan schaden. Ontdek er meer over.

Stof in uw industriële werkomgeving

Stofverontreiniging op de werkvloer kan tal van problemen veroorzaken. Het brengt de gezondheid van het personeel in gevaar, tast de efficiëntie van uw business aan en kan zelfs uw klantrelaties en uw reputatie schaden. Stof in uw bedrijf is een probleem dat moet worden aangepakt Daar hebben wij de expertise voor in huis.

Vijf redenen om stof aan te pakken

Een stoffige fabriekshal, opslagruimte of andere werkplek kan een risico vormen voor uw gezondheid en die van uw collega's. Langdurige blootstelling aan stof op de werkvloer is eerder in verband gebracht met longontsteking, astma en andere longaandoeningen, zoals chronische obstructieve longziekte (COPD). Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste gezondheidsrisico's van stof op de werkvloer.

Huid- en oogirritatie

Astma en ademhalingsproblemen

Silicose

Kanker en hart- en vaatziekten

Struikelen en uitglijden

Brand

Hoe meer stof in uw werkplek, hoe hoger de schoonmaakkosten. En schoonmaken gebeurt niet alleen omdat het dan netjes oogt. Stof kan sensoren van machines bevuilen en de efficiëntie van apparatuur na verloop van tijd nadelig beïnvloeden. Hierdoor kunnen de machines uitvallen en verlaagt de productiviteit. Hetzelfde geldt voor verwarmings- en koelsystemen: als die verstopt raken met stof, verbruiken ze meer energie om de binnentemperatuur op peil te houden.

Klanten kopen producten steeds vaker rechtsreeks vanuit het magazijn. Als een product vuil is, is de kans groter dat ze het weigeren. Hoe meer weigeringen, hoe hoger het kostenplaatje voor uw bedrijf. Sterker nog, als het de ronde doet dat uw producten niet tiptop zijn, bijvoorbeeld door slechte online reviews, dan kunnen bestaande en potentiële klanten elders gaan aankloppen.

Uw merk is enorm belangrijk, en daar is uw reputatie nauw mee verbonden. Potentiële investeerders, werknemers en klanten geven er de voorkeur aan samen in zee te gaan met een bedrijf met een goed imago – en niet met een bedrijf dat bekend staat om zijn verontreinigde werkplek en stoffige producten.

Bedrijven moeten voldoen aan de wettelijke voorschriften inzake gezondheid en veiligheid om ervoor te zorgen dat het werk en de werkplek veilig zijn en geen gezondheidsrisico's vormen. De voorschriften omvatten ook regels over stof op de werkvloer. In het Verenigd Koninkrijk kan de 'Health and Safety Executive' een verbeteringsplan opleggen of zelfs een proces aanspannen als bij een bedrijf een overschrijding van de wettelijke grenswaarde voor stof wordt vastgesteld.

Welder in dark environment uncovers beautiful world

Onthuld – luchtkwaliteit in productieprocessen op kritiek niveau

Miljoenen productiewerknemers in het Verenigd Koninkrijk riskeren gezondheidsproblemen door slechte luchtkwaliteit op de werkvloer. Lees onze whitepaper “Every breath we make – Ensuring healthy air for manufacturing” over het probleem van luchtvervuiling in de sector en hoe bedrijven, toezichthoudende instanties en de overheid het samen aan kunnen pakken.

Hoe wij kunnen helpen

Laat stof uw bedrijfsvoering niet in de weg staan. Onze luchtzuiveringssystemen filteren het stof uit de lucht nog voor uw werknemers het kunnen inademen en het neerslaat op uw producten en machines. Onze oplossingen zorgen voor gezondere medewerkers die met de glimlach komen werken en productiever zijn.

Hartelijk dank dat u contact met ons heeft opgenomen

Ons salesteam zal binnenkort contact met u opnemen.

Volg ons