Home
België - NL
Bel mij terug
Contact
Nieuwsbrief
+32 49 45 79 786
case study ntl 2

Norddeutsche Textil Logistik

De feiten

Locatie Neustadt-Glewe (DE)
Sector Textiellogistiek
Stofreductie 80 %
placeholder sales

"De verlaging van de stofbelasting door de luchtreinigers heeft mijn verwachtingen ver overtroffen. De handmatige reiniging van de goederen in het magazijn valt nu volledig weg. Door deze kostenbesparing van meerdere duizenden euro's per jaar betaalt het lucht-zuiveringssysteem zich zo goed als vanzelf terug!"

Gerhard Meyer, bedrijfsleider

Uitdagingen

Norddeutsche Textil Logistik (NTL) GmbH is één van de meest toonaangevende logistieke dienstverleners in de textielbranche in Duitsland. Dagelijks worden tot wel 200.000 kledingstukken verwerkt. Al deze activiteiten zorgen voor een hoge stofbelasting, voornamelijk door zware slijtage van de vloer van de hal. Om deze deeltjes onder controle te krijgen, moest het personeel de stoffige goederen handmatig reinigen. Dat beperkte de productiviteit aanzienlijk. Toch konden klachten van klanten niet volledig worden vermeden. NTL dacht al aan een dure renovatie van de vloer van de hal.

Voordelen

Kort na de installatie van de luchtzuiveringssystemen van Zehnder Clean Air Solutions kon de stofbelasting met ca. 80 % worden verminderd. Daardoor valt de tijdrovende en dure handmatige reiniging van de opgeslagen goederen volledig weg. Dit bespaart kosten en verhoogt de productiviteit. Het welzijn van de werknemers, waaronder enkele mensen met een allergie en astmapatienten, is aanzienlijk verbeterd door de betere luchtkwaliteit. Daarnaast krijgt het logistieke bedrijf beduidend minder klachten van klanten. Een dure investering in de vloer van de hal is niet nodig.

Learn more about our track record

Download detailed recommendations and reviews. Enjoy reading!

Download now

case study ntl 1