Bel mij terug
Nieuwsbrief
Contact België - NL

COOP Pronto


Luchtzuivering werkt kostenbesparend

De feiten

Locatie Schafisheim (CH)
Sector Logistiek voor de detailhandel
Stofreductie 75 %

Onze klanten zijn overtuigd

"De luchtzuiveringssystemen van Zehnder hebben een blijvende bijdrage geleverd: het ziekteverzuim onder ons personeel is gehalveerd. We zijn echt heel blij met deze oplossing."

Daniel Hintermann, locatiemanager

Uitdagingen

Coop is een van de grootste detail- en groothandelsbedrijven in Zwitserland. Het logistiek centrum van Coop in Schafisheim is een belangrijke schakel in de levering aan de verkooppunten – alleen in Zwitserland zijn dat er al 275.

Een intern onderzoek wees uit dat Coop Pron-to-medewerkers heel ontevreden waren over de situatie op hun werkplek. Vooral de hoge concentratie stof in de lucht, die werd veroorzaakt door het verplaatsen van goederen en het afsluiten van de wielen van de transportvoertuigen op de grond, leidde tot veel problemen voor het personeel. De medewerkers klaagden over ademhalingsproblemen en hoofdpijn. Daarnaast was er sprake van veel afzetting van stof op de apparatuur en de goederen. Dit was voor Coop Pronto een onacceptabele situatie. De managers zochten naar de ideale oplossing op het gebied van luchtzuivering voor de logistieke sector.

Voordelen

Dankzij het gebruik van luchtzuiveringssystemen bemerkte het personeel meteen een verbetering van het binnenklimaat; de tevredenheid van de mede-werkers nam in korte tijd enorm toe. Het ziekteverzuim werd bijna gehalveerd. De netheid en hygiëne van gebouwen en goederen verbeterden drastisch. Bovendien kon de hoeveelheid schoonmaakwerk significant worden teruggebracht, wat een flinke kostenbesparing opleverde. Alles bij elkaar genomen behaalde het Coop Pronto-distributiecentrum een jaarlijkse besparing van CHF 891 (= €848) per persoon.

Ontdek onze referenties.

Download gedetailleerde aanbevelingen en beoordelingen. Veel plezier met lezen!

Nu downloaden