Home
België - NL
Nu aanvragen versturen
Contact
Nieuwsbrief
+32 49 45 79 786
case study bells food

Bells Food

De feiten

Locatie Shotts (UK)
Sector Bakkerijproducten
Stofreductie Tot 68%
customer quote bells

"Een van de dingen die ik goed vind aan Zehnder is dat het hele proces mij niet veel tijd gekost heeft. Ze doen bijna alles. Een geweldige service voor de klant."

Chris Brannan, Health and Safety Officer, Bells Food Group

Uitdagingen

Toen ze bij Bells voor het eerst hoorden van Zehnder Clean Air Solutions, voldeden hun bestaande ventilatiesystemen aan de Britse gezondheids- en veiligheidsnormen. Maar het bedrijf vond deze voorschriften niet ver genoeg gaan en wilde meer doen.

Zo konden ze er zeker van zijn dat ze hun uiterste best deden voor het welzijn van het personeel. Er werd ook melding gemaakt van een stofnevel in sommige delen van de fabriek, daar wilde Bells graag vanaf. De uitdaging voor Zehnder was om aan te vullen wat er al bestond en de luchtkwaliteit nog beter te maken.

Voordelen

Het grote voordeel van de flexibele oplossingen van Zehnder is dat het zelfstandige eenheden kunnen zijn, maar dat ze ook geïntegreerd kunnen worden in bestaande ventilatiesystemen. In de Bells-fabriek in Shotts heeft Zehnder drie luchtzuiveringsunits geïnstalleerd die de reeds aanwezige ventilatie aanvullen, zodat meel- en ander bakkerijstof tot een minimum worden beperkt.

Zuivere lucht betekent minder risico voor de gezondheid en het welzijn van de werknemers. Nadat de eenheden bij Bells geïnstalleerd waren, meldden de medewerkers dat ze zich veel prettiger voelden op het werk dan voordien. Bovendien was  de waas van stof in de lucht in delen van de fabriek helemaal verdwenen. Medewerkers zeiden zelfs dat ze het verschil in de lucht konden proeven.

Zuivere lucht betekent minder stofophoping in en op machines en sensoren, waardoor de reinigingskosten en het risico op meer stilstand voor onderhoud en reparatie worden verlaagd.

Ontdek onze referenties.

Download gedetailleerde aanbevelingen en beoordelingen. Veel plezier met lezen!

Nu downloaden

case study bells