Home
België - NL
Nu aanvragen versturen
Contact
Nieuwsbrief
+32 49 45 79 786
clean air faqs full

FAQ

20+
Landen
3,000+
Klanten wereldwijd
18,000+
Luchtzuiveringsunits gemonteerd
1 miljard+
Liter lucht gezuiverd per uur
2,500+
Stofmetingen per jaar
130+
Medewerkers in het team

Algemeen

Hoe groot is Zehnder?

Als onderdeel van de Zehnder Group, een specialist op het gebied van binnenklimaatoplossingen, is Clean Air Solutions actief in meer dan 16 landen voor meer dan 3.000 klanten over de hele wereld. Wij zijn trots dat we wereldwijd de toon aangeven op het gebied van luchtzuivering.

Hoeveel werknemers telt het bedrijf?

Zehnder Group heeft wereldwijd meer dan 3.400 mensen in dienst.

In welke sectoren zijn jullie actief?

Clean Air Solutions is geschikt voor alle industriële sectoren waar processen het ontstaan van stof en andere deeltjes in de lucht bevorderen. Zo werken wij samen met logistics businesses, bedrijven, de zware industrie en bedrijven die actief zijn in gevoelige producten, zoals levensmiddelen, dranken of medicijnen – just to mention a few.

Service

Hoe meten jullie de luchtkwaliteit?

Er worden stofmetingen verricht door ons Technical Business Support-team. Onze voorafgaande studies omvatten stofmetingen voor onze luchtzuiveringssystemen worden geïnstalleerd, zodat we de stofbelasting bij onze klanten in kaart kunnen brengen. Onze studies achteraf meten vervolgens de luchtkwaliteit na de installatie en tonen de doeltreffendheid van onze apparaten aan.

Alle stofmetingen worden uitgevoerd met behulp van een zogeheten DustTrakTM,van onze partner TSI.

Hoe bepalen jullie de installatiewijze?

Voor we onze luchtzuiveringsunits plaatsen, voeren we integrale stofmetingen uit om de stofbelasting in uw vestiging vast te stellen. Op basis daarvan ontwikkelen we een oplossing op maat van uw individuele behoeften. Over het algemeen plaatsen we onze systemen zo dicht mogelijk bij de stofbron, zodat werknemers, machines en goederen geen last meer ondervinden van stofdeeltjes.

Verstoort de plaatsing de activiteiten van mijn bedrijf?

Ons team streeft ernaar de luchtzuiveringsunits te plaatsen zonder uw dagelijkse activiteiten te verstoren. Daarom bieden we de optie om de systemen buiten piektijden, 's avonds of zelfs in het weekend, te plaatsen.

Hoe vaak moeten de filters worden vervangen?

De vervanging van de filters is afhankelijk van de stofbelasting in uw bedrijf. Normaal gesproken moeten filters elke 3, 6 of 9 maanden worden vervangen.

Kunnen deze systemen worden aangekocht?

Zehnder Clean Air Solutions biedt een service voor zuivere lucht waarbij de luchtzuiveringsunits gehuurd worden. Verbeteringen van de luchtkwaliteit vereisen integraal en consistent onderhoud in de loop der tijd. Daarom zijn onze apparaten niet te koop.

Technische gegevens

Welke soorten luchtvervuilingsdeeltjes pakken jullie aan?

Onze luchtzuiveringsunits absorberen alle soorten vaste deeltjes in de lucht. Dat zijn bijvoorbeeld grove deeltjes, fijnstof, dampen, bacteriën en ziektekiemen. Bovendien kunnen de apparaten ook olie- en neveldeeltjes en geuren opvangen. Wetenschappelijk gesproken betekent dit dat onze luchtzuiveringsinstallaties deeltjes kunnen opvangen met een grootte van PM10, PM2,5 en PM1.

Wat zijn de technische gegevens van de luchtzuiveringsinstallaties?

We bieden luchtzuiveringsinstallaties in vier verschillende maten aan, met verschillende afmetingen en gewichten die geschikt zijn voor uiteenlopende werkplekken. Meer informatie on technische gegevens is te vinden in onze informatiebladen.

Zijn de luchtzuiveringsinstallaties luidruchtig?

Het geluidsniveau van de luchtreinigers varieert naargelang de ingestelde luchtstroom. Over het algemeen is de luchtzuiveringsinstallatie niet te horen tijdens de werkzaamheden. Bij een optimale instelling van de luchtstroom ligt het geluidsniveau tussen 59 dB(A) (CleanAir 2) en 64 [dB(A)]) (CleanAir 12).

Hoeveel stroom verbruiken jullie luchtzuiveringsinstallaties?

Het stroomverbruik van een luchtzuiveringsinstallatie varieert naargelang de ingestelde luchtstroom. Over het algemeen ligt dit tussen 78 W (CleanAir 2) en 410 W (CleanAir 12). Dat betekent dat onze installaties slechts ongeveer 25 % van de stroom verbruiken die nodig is voor andere afzuigsystemen.

Wat zijn de verschillende installatieopties?

schappen of aan een zuil. De luchtzuiveringsinstallaties kunnen ook op de grond worden geplaatst.

Wat maakt de luchtzuiveringsunits van Zehnder uniek?

Zehnder Clean Air Solutions gebruikt een unieke filtertechnologie, het Flimmer-filter. Het bestaat uit duizenden polypropyleenvezels die gebruik maken van elektrostatische lading om grote hoeveelheden deeltjes op te vangen. Het Flimmer-filter wordt vaak gecombineerd met andere soorten filters om de hoogst mogelijke efficiëntie en de langste levensduur te bereiken.

Aan welke eisen moet mijn gebouw voldoen?

Gebouwen hoeven niet aan speciale eisen te voldoen om Zehnder Clean Air Solutions te installeren. Onze luchtreinigers werken volgens het 'plug-and-play'-principe: klanten hoeven enkel een 230 V-stopcontact te voorzien.

Genieten de luchtzuiveringsinstallaties van een garantie?

Wij bieden een 100 % garantie-concept dat geldt zolang de apparaten in gebruik zijn.